Lickói út - Külterületi útfelújítás Mecséren

Kedvezményezett neve: Mecsér Község Önkormányzata

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése

Lickói út - Külterületi útfelújítás Mecséren

Projekt azonosítószáma: 3295243750

Támogatás összege: 78 254 719 Ft

Támogatás intenzitása 95%

Tervezett befejezés dátuma: 2022.11.20.

Projekt rövid tartalma:

A jelen fejlesztéssel érintett Mecsér külterületéhez tartozó Lickói út, a település a külterületi úthálózatának nyugat, észak-nyugati szakaszai, amelyek mindamellett, hogy a gazdasági területekhez való eljutást biztosítják, a Mosoni-Dunán átívelő Lickói-hidat bekapcsolva az úthálózatba, lehetőséget adnak a Hédervár településre és azon keresztül a Szigetközbe, valamint az 1 számú főút elérésével Mosonújhelyre és azon keresztül a Rábaközbe való eljutásra.

A Lickói út beruházással érintett szakasza Mecsér belterületi határától a Lickópuszta bekötőútig, azaz a 0+000 - 2+296,67 km szelvények között, a jelenlegi kavicsburkolat gépi profilozást és mechanikai stabilizálást követően bitumen emulziós felületi bevonatot kap. A 3,50 méterre szélesített út mindkét oldalán 1 méter szélességű murvás padka kerül kialakításra, mely közreműködik a csapadék elszikkadásában. 

A fejlesztés eredményeként az utat rendszeresen használó nehézgépek, személyautók és kerékpárosok részére biztosítva lesz az egymás melletti biztonságos közlekedés.