Belépés a fiókjába

Felhasználó név
Jelszó
Emlékezzen rám

Fiók készítése

A (*)-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Név
Felhasználó név
Jelszó
Jelszó ellenőrzése
Email
Email ellenőrzése

News Flash

Értékelés:
(0 szavazat)
Írta:  Kategória:: Content Modules

Displays a set number of articles from a category based on date or random selection. Help

 •  
 • Mecséri rendeletek gyűjteménye 2002-2016:

   

   

   

   
 • Minden évben megrendezésre kerül a mára már nemzetközi hírnevűvé nőtt Ladikos Fesztivál melyet településünkön a Mosoni-Duna festői szépségű környezetében rendeznek meg...

  A fesztiválról részleteiben itt tájékozódhat:

  www.ladikosfesztival.hu

   
 • Lébényi Általános Iskola és AMI

  Mecséri Tagiskolája

  Cím: 9176 Mecsér Dózsa utca 19.

  Tel.: 96-215 593

  e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  iskolaigazgató /Lébény/ Sárvári István tel.: 06-30-9737832

  tagiskola vezető / Mecsér/ Knollné Élő Zsuzsanna tel.: 06-20-2398362

  Mecsér Község Gyermekeiért Alapítvány

  adószám: 18981283-1-08

  Az iskola bemutatása

  Az iskola a Magyarok Nagyasszonya templom mögött található, a töltés választja el a mögötte folyó Mosoni-Dunától. Csendes hely, első-és hátsó füves udvarral, minden oldalról bekerítve. Az első udvar parkosított jellegű, a hátsó udvar a játszó udvar, udvari játékokkal, tetős padokkal, szalonnasütő –és bográcsozó hellyel. A tanulók egészséges, esztétikus környezetben tanulhatnak. Az iskola épülete az évek során folyamatosan korszerűsödött. Az iskolában a tanulói létszám miatt 2 tanteremben folyik az oktatás, valamint egy tornaszoba, egy játszó szoba, egy informatika terem, ebédlő-és táncterem, egy, a „Régi idők iskoláját” idéző terem áll a tanulók és tanítóik rendelkezésére. Minden oktatás-technikai és személyi feltétel adott a zavartalan oktató-nevelő munkához.

  A Lébényi Általános Iskola és AMI Mecséri Tagiskolája állami fenntartású tagintézmény. A Lébényi Általános Iskola és AMI tagiskolájaként működik a 2011/12-es tanév óta. 2006 óta csak alsó tagozattal, 1-4. osztállyal, 1-2. o. és 3-4. o. bontásban. A tagiskolába jelenleg 15 tanuló jár, a 22 felsős tanulót Lébénybe iskolabusz szállítja. Egy napközis tanulócsoport működik. Iskolánkban jelenleg két pedagógus tanít teljes munkaidőben, a többi pedagógus óraadó /német, ének, néptánc, gyógytestnevelés, logopédus, gyógypedagógus, hitoktató/.

  A tanulók első osztálytól kezdve tanulnak német nyelvet, az 1-2. osztály heti 2 órában, a 3-4. osztály heti 3 órában. A mindennapos testnevelés keretében heti egy alkalommal néptánc órán vesznek részt a tanulók. Az 1. 2. 3. osztályokban a kötelező két ének óra egyikén furulyán tanulnak a gyerekek. A 3. osztályosok a 2015-16-os tanévben úszásoktatáson vesznek részt Mosonmagyaróváron. Az anyaiskola által meghirdetett versenyeken, levelezős versenyen – változó létszámmal – részt veszünk. A rászoruló tanulókat logopédus, gyógypedagógus fejleszti tanórán kívüli foglalkozáson.

  Fontosnak tartjuk az együttműködést a helyi óvodával.

  Mindez a következőkben nyilvánul meg: - Együtt megyünk autóbusszal színházba. - Az iskolások az óvodában Lucázást adnak elő. – Az iskolai Egészségnapon egy kis kóstolóra hívjuk az ovisokat és nevelőiket. - A karácsonyi-és a farsangi műsort, valamint a Gyermeknapot is együtt rendezzük. - Nyílt napot tartunk tavasszal a leendő első osztályosoknak és szüleiknek. – A tanév végi kirándulásra meghívtuk már két alkalommal az elballagó ovisokat és az óvó néniket. - A nyári napközis táborba jelentkezhettek a leendő első osztályosok is. Fontos, hogy a kis létszám miatt a fent említett programokon összefogjunk az óvodával. Célunk, hogy az óvodások és a szüleik megismerkedjenek az iskola életével.

  A ”hétköznapokat” a tanév során sok-sok változatos program tarkítja. Ezek az események a képgalériában megtekinthetők.

   
 • 2.5. Nyilvános kiadványok

   

  Címe: Mecséri hírmondó

  Mecsér Község Önkormányzatának közéleti lapja

   

  Terjesztés: ingyenes kiadvány, a terjesztést Mecsér Község Önkormányzata végzi.

Megjelent: 1368 alkalommal Utoljára frissítve: Szombat, 17 Szeptember 2011 22:16
Mecsér Község

Cím: 9176 Mecsér, Fő u. 1.
Telefon / Fax: +36/96/216-512
e-mail: onkormanyzat@mecser.hu

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Monthly Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Connect with us

Közérdekű információk